25 jaar shantykoor Het Kraaiennest. De start in 1995

25 jaar shantykoor Het Kraaiennest

Het begon allemaal in het najaar van 1995, aan de bar in Dorpshuis Swanla in Zevenhuizen (ZH). Enkele mannen, enthousiast geworden door de shantykoren die ze hadden gehoord bij de Wereldhavendagen in Rotterdam,  besloten toen om zelf ook zo’n koor op te richten. Dat idee sloeg aan, want binnen de kortste keren waren er 20 leden.

Vanaf dat moment ging het crescendo, om een toepasselijke term te gebruiken. Het ledenaantal groeide en groeide, er kwamen optredens, een professionele dirigent werd aangetrokken, cd’s werden opgenomen en er werd zelfs een bus aangeschaft die ‘gedoopt’ werd met de naam De Halluf Vier. Verder werd met vooruitziende blik al vroegtijdig de domeinnaam www.shantykoor.nl  vastgelegd, en daarvan heeft het huidige koor nog altijd veel plezier.

Vanaf 10 november 2019 zal shantykoor Het Kraaiennest een jaar lang uitgebreid het 25-jarig jubileum vieren. Er zullen optredens plaatsvinden, onder andere in de verschillende verzorgingstehuizen in Zuidplas, er wordt gewerkt aan een benefietvoorstelling, het koor zal een weekeinde ergens in Nederland verblijven, gecombineerd met enkele optredens. En…. aan nog een paar andere verrassingen wordt gewerkt.

De aftrap is op 10 november, tijdens de jaarlijks familie- en donateursdag.  Dat belooft een bijzondere muziekmiddag te worden waarbij het koor niet alleen wordt begeleid door het eigen combo, maar ook nog enige muzikanten van elders. Het wordt verrassend, kunnen we nu al met zekerheid zeggen!

In november 2020 vindt dan, ook weer tijdens de familie- en donateursdag, de afsluiting plaats van de viering van het 25-jarig bestaan. Dat zal opnieuw een feest worden!

Dit is de eerste aflevering in een serie verhalen over het 25-jarig jubileum van shantykoor Het Kraaiennest