In Memoriam ‘Ruimgast’ Joop van der Heijden

In memoriam

Toch nog onverwacht is onze “Ruimgast” Joop van der Heijden op 24 november j.l. overleden. In Joop verliezen we een uitermate enthousiast koorlid. Sinds 2008 was hij lid en bezocht hij trouw al onze repetitie-avonden en onze optredens. Eén uitzondering op die regel: Naast zijn grote liefde Janny had Joop nog een liefde en dat was: “Genieten van zijn pensioen en dus op vakantie gaan.”

Zijn “moments of glory” beleefde Joop tijdens de uitvoeringen van de muzikale vertelling “Nova Zembla”, die we als koor zesmaal hebben mogen uitvoeren. Joop zong daarin het fantastische nummer “Johanna” (één meisje van 17 jaren …).

Het is nog niet zo lang geleden dat Joop te horen kreeg dat hij een ernstige ziekte onder de leden had. Vol goede moed en overtuigd van een goede afloop ging Joop de strijd aan. Ondanks alle sores die de behandeling met zich meedroeg, bleef Joop positief en bleef hij de repetitieavonden bezoeken. Totdat het niet meer ging. Hij verloor krachten en zei regelmatig, met nog steeds een positief geloof in de afloop: “Ik moet aansterken en dan kom ik weer”.

Heel spijtig was het dat Joop de festiviteiten van het 25 jarig jubileum niet of nauwelijks bij kon wonen. Per sé wilde hij de slotviering bijwonen en dat deed hij ook. Duidelijk is dat het koor voor Joop een hoop betekende en u ziet de gelukzaligheid er af spatten toen hij weer in ons midden opgenomen werd.

Helaas: tien dagen na deze foto is Joop overleden. Een gezin en een koor verdrietig achterlatend.

Wij wensen de familie heel veel sterkte toe in het verwerken en dragen van dit verlies.