In memoriam Scheepstimmerman Kees Wiggers

Zondagochtend bereikte ons het, toch nog onverwachte, bericht: onze scheepstimmerman, Kees Wiggers, is overleden.

Hiermee is een einde gekomen aan een bizarre worsteling van Kees met zijn gezondheid die startte met een, naar hij dacht, ingegroeide teennagel en wat liep via een geamputeerd onderbeen naar een tumor met uitzaaiingen.

Kees stond vooral in Zevenhuizen bekend, naast Lia, zijn vrouw, en Fred, zijn zwager, als een van de drie eigenaren van de firma Schotte/Wiggers. Vanuit die hoedanigheid deed hij alles voor de zaak en zorgde hij ervoor dat hij links en rechts mee kon praten. Zo was hij voorzitter van de middenstandsvereniging en lid van de ledenraad van de RABO-bank.

Voor ons, het shantykoor Het Kraaiennest, is Kees één van de laatste leden van het eerste uur.
Zijn liefde voor het zingen stak hij niet onder stoelen of banken. Hij mocht graag op de voorgrond staan om een lied ten gehore te brengen. Dat hij dit wel serieus nam bleek duidelijk uit het feit dat hij jarenlang zanglessen nam bij onze oud-dirigent en ere-lid: Margré van Gestel.

Wat Kees ook deed, hij deed het voor de volle 100%.
Als oud marineman was Kees een soort van “ijzervreter”. Hij hield van korte lijntjes, was zeer direct en wilde alles in zo kort mogelijke tijd geregeld zien. Zijn werkwijze bezorgde hem soms de bijnaam “Majoor Kees”, naar de gelijknamige figuur van Paul van Vliet.
Ook ten faveure van het koor heeft Kees zich altijd ingezet. Hij heeft in diverse commissies gezeten en was tot op het laatste moment lid van het bestuur.

Kees had plannen voor zijn toekomst. Hij wilde de zaak verkopen en met zijn grote liefde Lia nog “leuke dingen” gaan doen.

Zowel Lia’s gezondheid als de zijne lieten dat niet meer toe.

We wensen de familie heel veel sterkte toe in het een plekje geven van dit grote verlies.